WPC

WPC termékek

WPC (Wood Plastic Composite) teraszburkolat fa–műanyag kompozitból készülő burkolat. A fa–műanyag kompozitok olyan anyagok, melyek falisztből vagy faforgácsból (farost) és különböző termoplasztokból, azaz hőre lágyuló műanyagokból (pl. polietilénpolipropilénPVC stb.) állnak. A WPC a természetes rost-polimer kompozitok (NFPC, Natural Fibre Polymer Composite) egyik fajtája. A kompozit fatartalma általában 50–90% között mozog.

A kémiai adalékanyagok a kompozit anyagában lényegében észrevétlenek maradnak, kivéve az ásványi hézagpótlókat és pigmenteket, ezeket azonban nem minden esetben alkalmazzák. Funkciójuk, hogy elősegítsék a polimerek és a farost integrációját és biztosítsák az ideális feldolgozási körülményeket.[1]

A fán és a műanyagon kívül a WPC tartalmazhat lignocellulózt (biomasszát) és/vagy szervetlen töltőanyagokat is.

WPC teraszburkolatok

Teljesen egybefüggő hézagmentes felület. Egy olyan innováció, aminek eredményeképp a burkolatrendszer teljesen zárt, egybefüggő felületet képez, ezáltal nincs nyitott fuga, nincs bejutó szennyeződés, növényi részek, rágcsálók, rovarok, pangó víz okozta kellemetlenségek. 

A WPC sokoldalú felhasználhatóságáról

A WPC burkolat rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amik alkalmassá teszik arra, hogy sokoldalúan felhasználható legyen. Elsősorban kültérre tervezett, de akár beltéren is kihasználhatóak az előnyei. Mesterséges, mégis környezetbarát, könnyű, mégis ellenálló, sokféle színben és mintázatban elérhető, dekoratív burkolat. A WPC burkolatból teraszburkolatot készítenek, de ugyanígy lehet belőle medencefedés, kerítés, pergola, járda, kerti bútor. Felasználhatóságának csak a képzelet szab határt. A természetes burkolatokkal ellentétben tökéletesen záródó szerkezetet lehet belőle létrehozni, nem gond többé a hézagkitöltés és az ebből adódó kellemetlenségek.

Tisztítás

Semmilyen gondozást nem igényelnek, nincs szükség évenkénti festésre, olajozásra, pácolásra. Burkolati elemeink, úgy csatlakoznak egymásba, mint a laminált parketta vagy a hajópadló, ezáltal teljesen egybefüggő hézagmentes felület jön létre.

WPC termékjellemzők

  • Minimális törődést igényel
  • Tartós
  • UV álló
  • Könnyen szerelhető
  • Környezetbarát
  • Csúszásmentes

Vegye fel velünk a kapcsolatot!